Prazna korpa
  ()

Vaša korpa je prazna.
Dex Enegrizer - šumsko voće

Dex Energizer + Vitamin C - šumsko voće 1000g

Cena:
Prodajna cena: 400,00 Din.

DEKSRTOZA (glukoza) je prosti šećer (monosaharid). Glukoza je osnovni izvor energije za ćelije i čitav organizam. Dekstroza je osnovni oblik u kome se ugljeni hidrati resorbuju u organizmu i transportuju krvotokom do svake ćelije, koje, na taj način, uz pomoć insulina dobijaju neophodnu energiju za život. Svi ostali ugljeni hidrati se najpre moraju dovesti do oblika glukoze pre nego što se u organizmu iskoriste u energetske svrhe. Ovo je razlog zašto je dekstroza najbolji oblik unosa prostih šećera za sportiste i rekreativce koji imaju daleko veće energetske potrebe od prosečnih ljudi. Unos potrebene količine ove namirnice brzo popunjava energetske depoe i zaustavlja ubrzanu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkog napora.

ASKORBINSKA KISELINA (vitamin C) spada u grupu hidrosolubnih vitamina. Vitamiom C su bogati cirusi, kivi, peršun, šipak. Vitamin C je najvažniji hidrosolubni antioksidans i snažan redukujući agens, učestvuje u sintezi kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva, deluje protektivno na vitamin E tako što ga regeneriše, deluje imunoprotektivno, poboljšava resorpciju gvožđa, održavajuči ga u redukovanom stanju. Uzimanjem 2x40g preparata unese se 400mg vitamina C, što je oko 400% PDU (PDU za odrasle je 80mg). Maksimalna dozvoljena količina vitamina C u dnevnoj dozi iznosi 1000mg. Kao izvor vitamina C korišćena je L-askorbinska kiselina koja se nalazi na listi dozvoljenih izvora vitamina i minerala prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda.

Unosom propisane količine DEX ENEGIZER-a brzo se popunjavaju energetski depoi i zaustavljaju procesi ubrzane razgradnje mišićnog tkiva nakon fizičkog napora. Za sportiste je najznačajniji efekat koji ima na mišićnu masu u kombinaciji sa esencijalnim aminokiselinama. Proizvod se peporučuje sportistima koji koriste kreatin monohidrat.

SASTAV: Dekstroza, vitamin C, prirodna boja, limunska kiselina i aroma.

DEX ENERGIZER je odobren od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu a registrovan je u Ministarsvu zdravlja Republike Srbije broj: 5345/2014 od 13.06.2014.

UKUS: Šumsko voće

PAKOVANJE: 1kg

Nutritivne vrednosti na 100g proizvoda
Proteini 0 g
Masti 0 g
Ugljeni hidrati 85,7 g
Energetska vrednost 1456,9kJ/342,8 kcal
Prostar 2